torsdag den 21. januar 2010

PRESSEMEDDELELSE: Drop tåbelige aktiveringskurser for unge

- Giv dem adgang til uddannelsessystemet


”De unge føler sig til grin, de ansatte beder om at kunne lave bedre og mere individuelle forløb og samfundet har brug for uddannet arbejdskraft i fremtiden – det er på høje tid at droppe de tåbelige aktiveringskurser for unge og invitere dem indenfor i det etablerede uddannelsessystem i stedet”, mener Pernille Rosenkrantz-Theil, som en reaktion på dagens forside af Fyens Stifttidende.

”De unge skal have rigtige uddannelser. I juli blev tusinder af unge afvist på landets mellemlange og lange videregående uddannelser og der mangler 7.000 praktikpladser. Hvorfor i alverden sørger man ikke for at få de unge i gang i uddannelsessystemet, når der nu ikke er brug for dem på arbejdsmarkedet?” Spørger Pernille Rosenkrantz-Theil, Folketingskandidat for Socialdemokraterne på Fyn.

Pernille Rosenkrantz-Theil mener, at regeringen må tage skrappere midler i brug overfor arbejdsgiverne. Hun siger:
”Arbejdsgiverne skal presses langt hårdere til at tage lærlinge. De skal kunne mærke det markant hårdere på pengepungen, hvis de ikke har lærlinge og kommunerne skal stoppe indkøb fra de virksomheder, der ikke lever op til deres uddannelsesforpligtelse.” Og fortsætter:
”Hverken arbejdsgiverne eller samfundet kan holde til at miste en ungdomsårgang. Vi får brug for den uddannede arbejdskraft i fremtiden. Derfor skal de unge tilbydes lærepladser frem for tåbelige aktiveringskurser.”