mandag den 15. december 2008

Skatteselvsving

Hold nu op med de skattelettelser! De eneste, der har brug for skattelettelser i vores samfund er folk på overførsel og nogle enkelte lavtlønsgrupper. Ellers er der brug for offentlige investeringer, offentlige investeringer og offentlige investeringer. Oversat til dansk er der brug for penge til skolerne, penge til sygehusene og penge til de ældre. Og i øvrigt 500 andre steder – men altså ikke lige netop i borgernes lommer.

I min egen lille andedam ville de skattelettelsespenge være væsentligt bedre brugt i institutionskassen end hos mig privat. Bare for at komme med et enkelt eksempel på hvor tørt et sted pengene ville falde på i institutionen, så render jeg om få dage ind i det underlige fænomen lukkedage. Undskyld, men hvad i alverden er det for en underlig opfindelse? Det er jo ikke sådan, at almindelige danske arbejdspladser har tilsvarende lukkedage. Så hvad forestiller politikerne sig, at folk skal stille op med deres børn på lukkedagene? Og hvor må det være uendeligt irriterende også for arbejdsgiverne, der så skal tilrettelægge efter lukkedage. Og som om det ikke var rigeligt slemt, så sker der det helt umulige, hvis man har sine børn i to eller flere institutioner, at man så om muligt har mange flere lukkedage for institutionerne koordinerer ikke. Faktisk levede jeg i den vildfarelse, at vuggestue og børnehave eksisterede præcist med det formål at tage sig af børnene, når forældrene var på arbejde. Men der tog jeg åbenbart fejl. Det er ellers en ordning, der er til gavn både for samfundsøkonomien, for hver enkelt arbejdsplads og selvsagt for forældrene.

Nu er det bare så uheldigt skruet sammen, at man ikke bare sådan kan dukke op i institutionen og bede om for 200 kr. pædagog på arbejde mellem jul og nytår. Så de der penge, som regeringen er godt i gang med at putte ned i borgernes lommer, kan altså ikke bruges til ”frit valg”. Vi kan ikke vælge at bruge dem på at afskaffe lukkedage, og derfor skal regeringen droppe sine skattelettelser og påtage sig ansvaret for, at folk i det her land kan komme på arbejde og holde hjulene i gang..