onsdag den 17. december 2008

Homo-adoption vedtages!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Tillykke til alle homoseksuelle. Langt om længe. Godt gået for de venstrefløjspolitikere, der har holdt stædigt ved gennem alle årene – og hatten af for de borgerlige politikere, der går imod deres partilinje, og stemmer for loven om homoseksuel adoption i morgen i Folketinget. Det koster altid ekstra, når man skal gå imod strømmen i egne rækker.

Det er den største sejr i årevis på ligestillingsområdet. Denne sejr rækker langt videre end partnerskabsloven gjorde. For én ting er at anerkende to voksne menneskers grundlæggende ret til at leve sammen, med alt hvad dertil hører af juridisk beskyttelse. Noget helt andet er, når der bliver blandet børn ind i det. Også når det gælder homoseksuelle. Derfor er Folketingets vedtagelse af adoptionsloven også det mest radikalt positive skred i opfattelsen af homoseksuelle, siden forbuddet mod homoseksuelle blev afskaffet i en løbende udvikling over årene fra 1933, hvor det generelt blev gjort tilladt at have homoseksuelle forhold for folk over 18 år, og til 1976, hvor de sidste rester af forbud blev fjernet. Det vil ikke bare have den konsekvens, at homoseksuelle naturligvis får lov at adoptere. Det sender nemlig også det positive signal, at samfundet opfatter homoseksuelle, som ligeværdige med andre borgere, og som mennesker, der er fuldt i stand til at påtage sig samme pligter og ansvar som alle andre. (Prøv lige at vende den sætning om, og overvej så, hvor absurd det er, at homo-adoption indtil nu har været forbudt!)

Dette forslag og forslaget om at give lesbiske ret til kunstig befrugtning var blandt de allerførste forslag, som jeg stillede, da jeg i sin tid blev valgt i Folketinget. De blev stillet blandt de første, fordi de var hjertebørn for mig, og derfor er jeg også ekstraordinært glad, når nu de begge er blevet vedtaget. Dengang havde vi nogle ualmindeligt hårde debatter i Folketinget, og indtil flere grinede af mig, når jeg forsøgte at lægge pres på, for at de skulle gå imod partilinjen. Hvor er det dejligt at konstatere, at der er sket noget siden da. Det skulle være åbenlyst, hvor stor en betydning disse forslag har for homoseksuelle. Hvis ikke, så overvej blot et minuts tid, hvordan det ville være, hvis ikke du kunne have fået dine børn, fordi du havde forelsket dig i den forkerte. Ikke særligt rar tanke vel? Nærmest det største indgreb man kan lave i de fleste menneskers liv. Derfor igen, tillykke til alle homoseksuelle i Danmark!