tirsdag den 8. december 2009

PRESSEMEDDELELSE om Skårup Seminarium

Lukning af Skårup Seminarium

”Det er helt hul i hovedet at lukke Skårup Seminarium”, udtaler Pernille Rosenkrantz-Theil, folketingskandidat, Socialdemokraterne.

”Det er afgørende at få uddannet så store dele af befolkningen som muligt, hvis vi skal imødegå fremtidens udfordringer. Ikke mindst inden for lærerfaget, hvor vi står overfor at mangle mange lærere i nær fremtid. Ca. 25 % af lærerne er ovre 55 år gamle, og går altså på pension inden for de næste ti-femten år. Med den fremtidsudsigt hjælper det jo ikke at lukke seminarier.”

”Vi skal gøre uddannelserne så tilgængelige for folk som muligt. Det er de blandt andet, hvis de ligger så tæt på folk, at de ikke behøver at rykke sig selv og eventuelt familie op med rode for at skulle tage sig en uddannelse”, fortsætter Pernille Rosenkrantz-Theil, ”Uddannelsesinstitutionerne skal være at finde over hele Danmark og ikke bare i de største byer. Skårup Seminarium er netop kendetegnet ved at være en lokalt forankret uddannelsesinstitution og derfor må det være med hovedet under armen, når regeringen byder vilkår, som Skårup ikke kan overleve.”

”Uddannelse samles i større og større enheder, og det betyder at store dele af provinsen mister de livgivende uddannelsesinstitutioner, uden det rigtigt er til at få øje på, hvad gavn vi har af det”, slutter Pernille Rosenkrantz-Theil, der vil følge situationen omkring Skårup Seminarium tæt.