mandag den 27. juli 2009

Forbyd købesex

Bragt i JP sammen med Cæcilie Crawley, næstformand for DSU

På en helt almindelig dag, mens madpakken spises, og aftensmaden tilberedes, vil 5.500 kvinder sælge deres krop. På en helt almindelig dag vil endnu en prostitueret blive udsat for vold. På en helt almindelig dag vil 90 pct. af de prostituerede ønske, at de aldrig var begyndt. På en helt almindelig dag vil tidligere prostituerede leve med fysiske og psykiske ar på sjælen.

At nogle få kvinder lever lykkeligt som prostituerede og undgår mén, skal ikke afvises - der findes altid undtagelser i denne verden, men det ér undtagelserne. Der er også folk, der har arbejdet med asbest hver eneste dag uden at få mén af det.
Hovedparten af de prostituerede lever i et miljø, hvor stoffer, vold og overgreb er hverdag. De lever et kummerligt liv. Generelt har vi i Danmark forbudt belastende arbejdsmiljøforhold, f. eks. netop asbest, også selvom ikke alle får mén, og selvom nogen elskede deres arbejde med asbest. Hvorfor i alverden gør det sig så ikke gældende for de prostituerede? Tidligere løste man det ved, at det var forbudt at være prostitueret.

Det svarer efter vores mening til at straffe voldtægtsofferet for at være blevet voldtaget. I stedet for ønsker vi en løsning i stil med Norge og Sverige, nemlig at få kriminaliseret sexkøb. Det er netop i handlen, forbrydelsen ligger. Det er i handlen, frivilligheden ophører, og magtforholdet indtræder.
Mennesker skal ikke være til salg.

Kvinder og mænd må dyrke al den sex, de vil, men for at sikre frivilligheden bør der ikke være penge imellem.

Forbud får selvfølgelig ikke sexkøb til at ophøre. Ligesom et forbud mod at slå børn heller ikke har fået vold mod børn til at forsvinde.
Men det sender et krystalklart signal om, hvad der er rigtigt og forkert. Det er forkert at udsætte andre mennesker for faren ved asbest. Der er forkert at udsætte mennesker for faren ved prostitution.

Det er rigtigt at nedlægge arbejdspladser og arbejdsfunktioner, som indebærer overhængende risiko for voldtægt, ydmygelser og tørre tæsk.
Hvor svært kan det være?