fredag den 11. juli 2008

Fodbold tilbage på licenskanalerne - bragt i Ekstra Bladet

Egentlig er det vel lidt tidligt at ønske sig tilbage til gamle dag, når man kun lige er rundet de 30 år. Ikke desto mindre har jeg oprigtigt gerne ville skrue tiden tilbage til slutfirserne. Ikke på grund af hverken springvandshåret eller de overdimensionerede skulderpuder. Men på grund af den gode sportsdækning på Danmarks Radio.
Det burde vel ved nærmere eftertanke være en menneskeret at se fodbold uden at skulle betale en formue for det. Og det kunne passende være på en af de kanaler, som vi betaler ikke så få licenskroner til. Men sådan er det ikke. I stedet.. ..har man skullet købe alle mulige møgdyre TV-pakker. Faktisk skulle man ved den just overståede slutrunde købe adgang til både viasat og canal digital, hvis man vil se alle kampene. Det er da bevidst chikane, for at presse så mange sure kroner og øre ud af folk som overhovedet muligt. I en eller anden fjern drømmeverden ville det være rart, hvis DR viste alle kampene, for så slap man også for de evindelige reklameblokke i pausen, når man egentligt helst vil se højdepunkter og få kommentarer fra dem i studiet. Men fodboldkampene er efterhånden blevet så dyre at transmittere og DR så udsultet, at det nok er svært at få den drøm til at gå i opfyldelse i nær fremtid. Når det så ikke kan lade sig gøre, så synes jeg altså, at det er ualmindeligt frækt af TV2 at lægge kampene på forskellige af deres kanaler, så man ikke kan slippe uden om den sikre ruin blot fordi man har et svagt punkt for 22 mand og en bold, hvor tyskerne IKKE altid vinder til sidst.
Samme tåbelighed gør sig i øvrigt gældende for boksning. Og i en endnu mere langt ude form. Den kaldes vist pay per view. Engang for efterhånden mange år siden kunne jeg rigtig godt lide at se boksning. Jeg kommer fra Brian Nielsen og Mark Hulstrøms fødeby, og fulgte selvfølgelig Korsørbokserne både live i den lokale sportshal men også på TV. Dengang kostede det ikke 500 kr. at få lov at se en enkelt titelkamp. Nej, det blev vist på licenskanalerne, så alle os dødelige kunne være med og få lov til at se vores heltes sejre og nederlag. Det kan da umuligt kun være os seere det er irriterende for. Også bokserne må være ærgerlige over, at de ikke længere hyldes af den brede befolkning, men kun af dem, som går så meget op i boksning og har så mange løse kroner i lommen, at de faktisk køber sig adgang til titelkampene.
Heldigvis fandt vi en eller anden absurd grynet svensk kanal, hvor man kunne se den halvdel af kampene, som ikke blev sendt på TV2. Ellers havde vi skullet op med 2.000 kr. Så selvom jeg endnu ikke er begyndt at ønske mig tilbage til hverken stokroser, dannebrogsflag eller Morten Korch, så kunne jeg altså rigtig godt tænke mig, at vi gik tilbage i tiden og hentede slutrunderne og dækningen af andre store sportslige begivenheder tilbage på Danmarks Radio.